logo

Ruttoptimering med Nordic Routing

Låt vår lösning ta er ruttoptimering till en ny nivå och genomför stora förbättringar på era rutter, på sekunder!

Ruttplanering

Kort om ruttoptimering

Vad är ruttoptimering?
Ruttoptimering är processen inom logistik och leveranshantering som handlar om att hitta den mest effektiva och optimala rutten för att utföra en serie av stopp eller leveranser. Genom att använda avancerade algoritmer och datadriven analys tar ruttoptimering hänsyn till en mängd variabler och faktorer som påverkar leveransprocessen. Dessa inkluderar trafikförhållanden, geografiska avstånd, tidsbegränsningar och andra prioriteringar. Genom att kombinera och analysera dessa variabler kan ruttoptimering verktyg generera den mest effektiva rutten för leveransfordon att ta, vilket resulterar i minimerad tidsåtgång, bränsleförbrukning och kostnader.
Då är det viktigt att använda sig utav ruttoptimering
För leveranser som kräver flexibilitet (ex. anpassa sig till trafikförhållanden), samt med mer brådskande leveranser är det extremt viktigt att kunna luta sig mot en lösning likt vår ruttoptimeringstjänst. Dessa leveranser ingår i (vad som ofta kallas) för dynamisk ruttplanering. Ruttoptimering är särskilt värdefullt för företag som hanterar distribution, logistik och service som innefattar “Last mile leveranser” med flera stopp och leveranspunkter
Previous slide
Next slide
En följd av rutter

Hur fungerar ruttoptimering med oss?

Vår ruttoptimering är en avancerad och automatiserad process som använder avancerade tekniker och datadrivna metoder. Ett av de viktigaste områden för oss är att göra denna process enkel, men ändå flexibel för användaren. Här är en djupare förståelse för hur ruttoptimering fungerar med oss:

Datainsamling

För att påbörja ruttoptimeringen samlar vi in relevant data från användaren, såsom leveranspunkter, leveranstider, fordonstyper och eventuella tidsfönster.

Algoritmiska beräkningar

Vår plattform använder avancerade algoritmer för att analysera den insamlade informationen. Dessa algoritmer tar hänsyn till en mängd variabler, inklusive vägavstånd, trafikförhållanden, leveransprioriteringar och fordonskapacitet.

Optimering och justering

Våra verktyg arbetar för att hitta den mest kostnadseffektiva och tidsbesparande rutten. Om det finns hinder som trafikstockningar eller förändrade tidsfönster anpassar systemet rutten i realtid.

Anpassning och Flexibilitet

Vår lösning är flexibel och kan anpassas till förändringar i leveransbehov eller andra faktorer. Om det uppstår ändringar i tidsfönster eller prioriteringar kan systemet snabbt justera rutten för optimal resultat.

Parametrar och prioriteringar

Ni kan själva specificera parametrar och prioriteringar som är viktiga för er verksamhet och rutten. Det kan inkludera aspekter som önskade leveransprioriteringar, särskilda krav för vissa stopp eller andra skräddarsydda önskemål.

Ruttförslag

Baserat på den bearbetade datan genererar vårt system olika ruttförslag. Varje förslag har optimerats för att minimera restider, bränsleförbrukning och resursutnyttjande.

Realtids trafikinformation

Genom att integrera realtids trafikinformation kan vårt system undvika trafikträngsel och välja alternativa rutter som sparar tid och resurser.

Dataanalys och Insikter

Vårt system samlar in data från de genomförda ruttoptimeringarna. Denna information kan analyseras för att identifiera mönster och förbättringsområden, vilket hjälper er att kontinuerligt förbättra er leveranshantering.

Vill du veta mer?

Titta gärna på videon nedan där vi förklarar hur optimering av rutter fungerar hos oss!

Upplev fördelarna med vår ruttoptimering

Vill du veta mer och boka upp en förutsättningslös samt kostnadsfri demo, är du varmt välkommen att fylla i formuläret nedan, så återkommer vi inom kort!

Spara upp till 90% i tid

Våra lösningar gör det möjligt för logistik & leveransplanerare att utföra ruttoptimering betydligt snabbare än manuell hantering, i många fall sparar man upp till 90% mindre tid. Detta fortsätter även till chaufförerna, som sparar tid, genom att få bättre optimerade rutter. Sist men inte minst får slutkunder och mottagare snabbare och mer precisa leveranser, vilket gör att även de kan planera bättre och därmed mer tid.

Visualisering och kommunikation

Ni får tillgång till tydliga kartanvisningar av optimerade rutter och leveranspunkter. Denna visualisering underlättar för både planerare och förare att förstå samt kommunicera ruttdetaljerna. Den som ska ta emot leveransen, kan även spåra chauffören i realtid och se sin  leveranstid.

Ekonomiska fördelar

Den administrativa tiden minskar med vår effektiva lösning. Vilket öppnar upp för att resurser kan läggas på annat och en minskad kostnad internt i planeringsarbetet.

Ruttoptimering gör det möjligt att man kan arbeta effektivare och därmed hantera fler leveranser och större volymer, volymer och antal leveranser. Våra kunder har även upptäckt möjligheten till att använda sig av färre förare och fordon, utan att man på något sätt påverkar mängden av leveranser negativt.

En högre leveransprecision och tydlighet leder till nöjdare kunder, vilket skapar förtroende och större chans till återkommande beställare.

Minskad miljöpåverkan

Eftersom att rutterna blir mer effektiva, minskas mängden utsläpp och bränsleförbrukningen upp till 40%. Detta genom att man tar den smarta vägen och kommande leveranser planläggs på rätt sätt.

Vår ruttoptimering är utformad för att göra er leveranshantering mer effektiv, kostnadseffektiv och miljövänlig. Genom att använda modern teknik och datadriven analys erbjuder vi er en lösning som kan förbättra er verksamhet och öka er konkurrenskraft.

Upptäck fördelarna med vår ruttoptimering genom att kontakta oss för en demo idag!

Vad är skillnaden på optimering och planering?

Planering av rutter är grundstenen för att organisera en serie av stopp, medans optimering av rutter sträcker sig längre och i mer detaljnivå. Där man använder analys av data och intelligens för att hitta den optimala rutten (minimera tidsåtgång, bränsleförbrukning och kostnader). 

Bli en av våra nöjda kunder!

Gör som våra kunder och upptäck vilka fördelar det finns med att optimera sina rutter, genom att boka en demo med oss. Vi är redo att visa er hur ni kan revolutionera ert sätt att hantera rutter och leveranser, spara tid och resurser samt skapa en bättre kundupplevelse.

Kontakta oss idag och låt oss tillsammans optimera er leveranser med Nordic Routing!