logo

Ruttplanering

Med hjälp av Nordic Routing får ni ta del av ett kraftfullt ruttplaneringsverktyg som är enkelt att använda. Boka en demo idag och upplev fördelarna med oss, samtidigt som ni minskar tiden för ruttplanering från timmars arbete till bara några minuter!

Ruttplanering

Vad betyder ruttplanering?

Ruttplanering är den strategiska processen att planera och organisera den bästa möjliga väg- eller rutten för att leverera varor eller utföra tjänster från en startpunkt till flera målpunkter.

Varför är det viktigt med ruttplanering?
Det handlar om att göra smarta beslut kring hur man bäst kan fördela resurser som fordon, förare och tid för att minimera kostnader, spara tid och öka kundnöjdheten. Genom att effektivisera rutter och minimera onödiga avvikelser kan företag optimera leveransprocessen och uppnå massor av fördelar.
Ruttplanering med flera stopp
Ruttplanering med flera stopp och leveranspunkter kan ses som en komplex process som handlar om att effektivt planera och koordinera en serie av leveranser eller tjänster på en och samma resa. Detta är särskilt relevant för företag som hanterar distribution, logistik och service som involverar flera kunder eller platser. Att hantera denna typ av ruttplanering med precision är avgörande för att säkerställa att resurser utnyttjas optimalt och att leveranser utförs på ett snabbt och effektivt sätt.
Previous slide
Next slide
En följd av rutter

Vad får man med vår ruttplaneringslösning?

Nordic Routing erbjuder avancerade lösningar som är specifikt utformade för att optimera ruttplaneringen och leveranshanteringen av Last Mile leveranser. Genom att integrera modern teknik och dataanalys möjliggör Nordic Routing’s verktyg en automatiserad och intelligent ruttplanering. Dessa lösningar har potential att revolutionera hur företag hanterar sina leveransprocesser.

Automatiserad algoritmer

Nordic Routing använder avancerade algoritmer för att beräkna och optimera rutter baserat på parametrar som trafik, leveransprioritet, fordonskapacitet och mycket mer. Detta minimerar manuellt arbete och säkerställer bästa möjliga rutter.

Realtidsdata och trafikinformation

Genom att integrera realtids trafikinformation i ruttplaneringen kan Nordic Routing undvika trafikstockningar och välja de snabbaste rutterna i realtid. Detta sparar tid och resurser.

Visualisering

Lösningarna erbjuder tydlig visualisering av rutter och stopp på kartan, vilket gör det enklare för användare såväl som förare att förstå och kommunicera ruttinformationen. Vår lösning erbjuder även mottagare och slutkunder att kunna få information och spåra sin leverans på ett smidigt sätt.

Datainsamling och Analys

Våra system samlar in data från leveranserna och rutterna. Denna data kan sedan analyseras för att identifiera mönster, förbättringsområden och effektiviseringspotential.

Anpassningsmöjligheter

Nordic Routing’s lösningar kan anpassas efter specifika krav och förändringar i verksamheten. Detta möjliggör att företag kan hantera olika tidsfönster, leveransprioriteter och fordonsrestriktioner.

Enkelt att integrera

Vår API kan enkelt integreras med vilket annat mjukvarusystem som helst. På så sätt kan vår lösning kommunicera och appliceras i era nuvarande system och befintliga appar.

Hur funkar det?

Ruttplaneringen i sig är en avancerad process, men sker på ett enkelt sätt för dig som planerar via vårt system. Titta gärna på videon nedan där vi förklarar hur vår ruttplaneringstjänst fungerar:

Upplev fördelarna med vår ruttplanering

Upp till 90% Tidsbesparing

Med vår smidiga lösning sparar man upp till 90% i planeringstid. Du registrerar dina förare, importerar en lista med adresser och sen sker det magiska.

Upp till 40% kostnadsbesparing

Att slippa spendera timmar på ruttplanering är en stor kostnadsbesparing i sig. Utöver detta kan man minska upp till 40% i bränslekostnader.

Minskad miljöpåverkan

Genom att låta vårt system välja den absolut smartaste rutten, bidrar du till mindre miljöpåverkan i form av minskade utsläpp.

Bättre kundservice

Effektivare rutter, leder till snabbare leveranser vilket i sin tur leder till nöjdare kunder och en positiv kundupplevelse.

Statisk eller Dynamisk Ruttplanering?

Våra tjänster är anpassade att fungera som otroliga verktyg för dig som behöver ruttplanering för statiska rutter, samt den som har behovet att planera mer flexibelt med dynamisk ruttplanering. Läs mer om detta via den här artikeln.

Hur skiljer sig ruttplanering från ruttoptimering?

Ruttplanering är grundstenen för att organisera en serie av stopp, samtidigt som ruttoptimering sträcker sig längre genom att använda datadriven analys och intelligens för att hitta den optimala rutten (minimera tidsåtgång, bränsleförbrukning och kostnader). Läs mer här om ruttoptimering.

Låt oss visa!

Gör som några utav våra kunder och upptäck själva de många fördelarna med vår ruttplaneringslösning genom att boka en demo med oss. Vi är redo att visa er hur ni kan revolutionera ert sätt att hantera rutter och leveranser, spara tid och resurser samt skapa en bättre kundupplevelse.

Kontakta oss idag och låt oss tillsammans optimera er leveranshantering med Nordic Routing!